dinsdag 17 juli 2018

Dinsdag 17 juli - Wat een geweldige Fransman !

Valence d'Agen - St-Jean-Poutge
afstand: 84.9km, stijgen: 1038m, dalen: 950m
totale afstand afgelegd: 1478.5km, afstand tot Santiago de Compostela: +/-1145km
hoogteprofiel

Vanmorgen bij 't ontbijt is onze voornaamste bekommernis 'doen we meteen alle regenkleren aan? of steken we ze ergens kort bij de hand?' want we zien door de vensters dat het miezert.

Maar eens te meer zijn ze ons hierboven welgezind, want als we vertrekken, zien we enkel nog wolken en valt er geen water meer uit de lucht. Oef !

We hebben een flinke rit gepland : 75 - vaak pittige, weinig platte - kilometers, 't zal de moeite worden maar we zijn in form!
En we volgen de juiste route ...



Klein technisch probleempje met de GPS na een kilometer of vijf en Koen stelt vast dat we verder moeten rijden op de kaarten. Geen nood, dat doen we dan maar en we vertrekken opnieuw.

Oeps, nog een probleempje : platte band vooraan, Koen is in een nagel gereden! Gelukkig weet hij van aanpakken wat lekke banden betreft.





Het euvel is verholpen en we zetten samen het wiel terug in de fiets. 
Maar wat er dan gebeurt, tart elke verbeelding : de band zwelt en zwelt en zwelt ... 
tot hij ontploft !!!



Dit is het resultaat ...



Nu zitten we pas goed in de problemen, want we hebben nog wel een reserveband maar de maat ervan blijkt niet conform te zijn.
We moeten een fietsenmaker hebben en die is niet meteen in de buurt te vinden.

Koen spreekt een Fransman aan, die op de fiets passeert en 't blijkt meteen de juiste Fransman te zijn!  Hij rijdt met de auto met Koen en zijn 'gedeformeerd wiel' naar een bevriende fietsenmaker in de buurt. Die repareert alles en na een half uurtje - ik heb op de tuinbank met de poes gewacht - zijn de twee mannen al terug.
We krijgen nog een koffie en kunnen weer vertrekken.
Ongeloofelijk, wat een toffe kerel !

We stampen op onze pedalen want ondertussen is 't al half 11 geworden en we hebben nog maar 5 kilometer afgelegd.
Gelukkig zijn er wat wolkjes, zodat 't niet àl te warm wordt.



We rijden en rijden en rijden ... in een prachtig landschap, we genieten ervan maar moeten wel doorgeven vandaag.



In Miradoux stoppen we nog eens voor een stempel in de Mairie en een bezoekje aan de kerk.



Misschien is een gebedje tot St.Jacques wel op zijn plaats, kwestie van de technische problemen wat onder controle te krijgen ?
Zo heeft de zoon van Koen, vanuit Ijsland, een weekje geleden al ICT-bijstand moeten verlenen omdat onze computer uitviel -  we hebben die immers écht nodig om onze logementen te boeken (en natuurlijk ook voor de blog). Dikke merci voor de hulp, Jeroen!














3 opmerkingen:

  1. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen! Amaï, jullie blijven daar redelijk rustig onder! En maar stempelen ondertussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het schiet al weer op. Zouden jullie als ervaringsdeskundigen bij gelegenheid eens willen vertellen hoe de electrische fietsen bevallen ? Ik meen een Santos te herkennen met Pinion versnellingsbak. Houden de fietsen het goed ? Wat is ongeveer de actieradius met de volledige bepakking ? Ben erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De fietsen bevallen zeer goed. Het is nu reeds onze derde reis ( zie onze andere blogs ). Dit jaar zijn alle ritten, behalve die over de Somport pas, gebeurd zonder overdag de batterijen bij te laden. We gebruiken natuurlijk wel alleen de laagste stand van ondersteuning. Anders haal je het einde van de dag niet zonder op te laden. Met de fietsen zelf hebben we geen problemen. Problemen met banden heb je natuurlijk met alle fietsen.

      Verwijderen