donderdag 5 juli 2018

Donderdag 5 juli - Een pervers verhaal


Inor - Bussy-le-Chateau
afstand : 96.6km, stijgen:487m, dalen: 522m
totale afstand afgelegd: 407.7km, afstand tot Santiago de Compostela: +/-2150km
hoogteprofiel

't Begint met wat gedruppel, maar 't gaat vlug over in serieus regenen en dus moeten de regenkleren voor de eerste keer uit de zak gehaald worden.



(En de was van gisteren was niet volledig gedroogd op de fiets ...)



We doorkruisen in de regen de dichte bossen van de Argonne en rijden voorbij oorlogskerkhoven, zowel Amerikaanse als Duitse.



Om 11.30u - we zijn 't rondrijden in die nattigheid kotsbeu - stappen we de eerste de beste brasserie binnen, (en later zal blijken ook de enige van de dag).
We besluiten er al te eten, dat is heel vroeg, maar we hebben geleerd uit eerdere ervaringen (zie Verdwaald in de Duitse wouden).

Ik moet in het restaurant al mijn bagage uitladen om gesloten schoenen te vinden, want m'n voeten hebben het koud ! Hilarische toestanden ...



Als we terug vertrekken, hopen we dat 't over blijft want zelfs de driekleur aan m'n stuur gaat er een beetje mistroostig bijhangen in dit grijs weertje.



We passeren de 'Abri du Kronprinz' .
Koen vertelt dat dit 'de speeltuin' van de oudste zoon van de Duitse Keizer in de eerste wereldoorlog was. Bossen vol loopgraven, waarin hij zich kon uitleven - ver genoeg van de échte oorlog, waarin de gewone mensen crepeerden.
Walgelijk !



En na de bossen, het eindeloze boerenland...



1 opmerking: