donderdag 12 juli 2018

Donderdag 12 juli - Scouts gespot

La Chapelle Baloue - St Léonard de Noblat
afstand: 88.7km, stijgen: 1163m, dalen: 1114m
totale afstand afgelegd: 1070.4km, afstand tot Santiago de Compostela: +/-1513km
hoogteprofiel

Met een vers gekookt eitje, getoast brood en zelf gemaakte frambozenconfituur : zo worden wij door Elaine verwend, vooraleer we weer op onze fiets springen om de volgende rit aan te vangen.

We zijn nog niet ver gevorderd, als we met een vreemd fenomeen in de streek kennis maken : een 'lanterne des morts'. Het is een bouwwerk dat bij een begraafplaats staat en waarin 's avonds een licht wordt gebrand om de ziel van de overledene de weg te wijzen.



In Bénévent l'Abbaye stoppen we voor een stempel. 'k Ben er een beetje een sport van aan 't maken om zoveel mogelijk stempels te verzamelen, in de hoop onze ganse credential vol te krijgen (al zal dat moeilijk zijn, want voor de stappers zijn er wel heel veel vakjes voorzien).
Vandaag krijg ik er heel speciale exemplaren.



Onze tocht begint heel mooi te worden, vinden we. We glijden door het landschap, zoals door de dagen van de week ... een dag is zo voorbij. 



Vlak voor we stoppen in le Châtenet-en-Dognon, komen we scouts tegen. Een groep van de Association des Guides et Scouts d'Europe, die op tocht is.  ***




We zitten in de streek van de Limousin-koeien, die garant staan voor een lekker biefstukske ! (met onze excuses voor de vegetariërs onder onze lezers)



Vanvond slapen we in St.Leonard de Noblat.

Tot morgen !


Deze scout zal instaan voor het eten, vermoeden we.








 *** Het schitterende mini-kamp van de scouts van eind juni nog in gedachten, kon ik hen als scoutsmeisje-voor-het-leven niet passeren zonder een babbelke en een foto.

1 opmerking:

  1. Et vive le sport... ook al is het stempeltjes verzamelen! 't Is dan toch het resultaat van al dat doortrappen...
    Ik heb jullie alvast ingehaald nu.
    Geniet van jullie namiddag en... van het lekker eten van vanavond!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen