donderdag 12 juli 2018

Woensdag 11 juli - Too much for a lady ...

St Pierre les Bois - La Chapelle Baloue
afstand: 93.5km, stijgen: 1052m, dalen: 942m
totale afstand afgelegd: 981.7km, afstand tot Santiago de Compostela: +/-1600km
hoogteprofiel


Nog voor 6.30u maakt een boer ons wakker met zijn bezigheden op het veld naast onze chambres d'hôtes in St.Pierre les Bois. We staan dan maar meteen op, nemen ons ontbijt en vertrekken - eigenlijk zonder te weten waar we zullen eindigen. Spannend!  We hebben vandaag geen verblijfplaats geregeld, omdat we niet weten hoever we gaan geraken. We zien wel...

In de vroege (eerder koude!) ochtenduren komen we een andere pelgrim tegen, Peter Jacobs.  Hij is te voet op stap. Vorig jaar is hij vanuit Tessenderlo tot in Nevers geraakt, dit jaar wil hij St.Jean Pied de Port bereiken. We hebben een leuke babbel met hem. Hij maakt ook een blog, die we zeker gaan volgen. Ik maak een foto van hem en m'n Koentje.



In La Châtre rijden we wat rond, we vinden 't een mooie stad !




Daarna eten we een lekker stuk chocoladetaart! Mmmm...



Vandaag gaat 't rijden als vanzelf : we moeten wel redelijk wat stijgen en dalen - het parcours is niet meer plat zoals de vorige dagen - maar de omstandigheden zijn veel gemakkelijker : de temperatuur is aangenaam, zo rond de 25°.
We nemen rustig de tijd om mooie plaatsen te gaan bezoeken en Neuvy-St.Sépulchre is daar zeker één van.
Een speciale kerk heeft dat stadje : ze is rond van vorm.





In Orsennes stoppen we om op restaurant te gaan eten, we hebben dan al 72km afgelegd. Schitterend gewoon, we zijn kontent van onszelf!

Als we opnieuw vertrekken,  zien we nog eens dat we op goede weg zijn ...


Om een verblijf te vinden, moeten we 7 km verder rijden dan we in gedachten hadden (op de plaats waar we willen stoppen, zit alles vol).

Uiteindelijk vinden we een onderkomen voor de nacht bij 'Chez Elaine' in La Chapelle-Baloue.
Elaine is een Schotse madame, die getrouwd is met een Fransman.  Ze kookt goed en graag en maakt voor ons lasagna met een slaatje klaar en citroencake als dessert. We eten dus nog eens uitgebreid (voor de tweede keer vandaag).

... en bijna 100 kilometers rijden op één dag, is 'too much for a lady', zegt Elaine tegen Koen. Ze zal het een aantal keren en op indringende wijze herhalen !
   
Later op de avond blijkt dat het internet hier niet werkt en onze blog een dagje vertraging zal hebben.

1 opmerking:

  1. Bedankt dat we jullie zeer leuke reis mogen meevolgen.
    Die chocolade brownie ziet er heeeeerrrrrrrlijk uit!
    Too much for a lady...

    BeantwoordenVerwijderen